Подготовката за погребението на  вече е в ход, съобщава агенция Ройтерс. Катафалката

...
Подготовката за погребението на  вече е в ход, съобщава агенция Ройтерс.
Катафалката
Коментари Харесай

Катафалката с ковчега на Роберто Кавали пристигна в резиденцията му

Подготовката за погребението на  вече е в ход, оповестява организация Ройтерс.

Катафалката с ковчега дойде в резиденцията на стилния дизайнер малко преди обяд в събота (13 април). Зад нея имаше ескорт от коли.

Погребението му ще се състои във Флоренция в понеделник, оповестяват италианските медии.

Роберто Кавали е прочут с животинските щампи в облеклата. Неговите облекла бяха обичани на огромна част от звездите в шоубизнеса.

Дизайнерът умря в петък в дома си във Флоренция, като скръбната новина беше оповестена от италианската осведомителна организация ANSA.

" Той в действителност беше прелестен човек, постоянно е бил вежлив с мен, само че имам вяра, че беше подобен с всички “, сподели Роки Ренато, който е бил чиновник в компанията на дизайнера и го познава добре.

Дизайнерът оставя след себе си шест деца от три разнообразни съпруги. Най-малкото му дете – Джорджо, е на малко повече от годинка. До стилиста в последните дни от живота му, както и в последните 15 години, беше неговата трета партньорка Сандра Бергман Нилсън.

От първия си брак със Силванела Джанони Кавали стилният дизайнер има наследник и щерка – Томазо и Кристиана, а втората му брачна половинка Ева Дюрингер ражда три деца – Робeр, Ракеле и Даниеле, напомнят италианските медии.

Той ще остане в историята на модата като виртуоз в основаването на тоалети, подобаващи както за алените килими, по този начин и за всекидневието. Дизайнерът беше също по този начин и огромен бизнесмен, адаптиращ се постоянно към измененията в стилния бизнес.

Първата си сбирка дизайнерът показва през 1970 година по време на седмицата на модата прет-а-порте в Париж. След това неговото наличие на огромни фешън конгреси е непроменяемо. През 1972 година открива първия си бутик в Сен Тропе, Франция. 

Спечелва си международна популярност с облеклата, въодушевени от природата. Известни са и сбирките му от деним, както и обилните му тоалети, проектирани за разнообразни церемонии и награди.

Много международно известни модели са дефилирали на подиума за Роберто Кавали – измежду тях да вземем за пример са супермоделите Наоми Кембъл и Синди Крауфорд. 

Роберто Кавали, който основа собствен личен лейбъл – Just Cavalli, при започване на 70-те години на XX век, беше болен от известно време. Марката предлага главно мъжки и дамски облекла, само че също по този начин и аксесоари – слънчеви очила, часовници, парфюми, долни дрехи и бански костюми. 

През 2015 година дизайнерът продава стилната си къща на капиталов фонд, а малко по-късно се отдръпва и от поста на креативен шеф.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР